3 soorten programma’s die zoekmachine optimalisatie makkelijker maken

Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd, kan soms ongrijpbaar en onbegrijpelijk zijn. Waar kijkt Google allemaal naar? Wat is er belangrijk? Wat doen de concurrenten en waar moet je je op focussen? Dat zijn allemaal vragen die je vast en zeker herkent.

Helaas is het antwoord op die vragen niet heel kort en om SEO te snappen ben je maanden verder. Dat kunnen wij je niet in één blog uitleggen. Wat we wel kunnen doen is je 3 programma’s aanreiken die je daar bij kunnen helpen. Laten we meteen gaan kijken welke dat zijn.

1. Alles in één SEO tools

Alles in één SEO tools zijn programma’s die je echt volledig ondersteunen op het gebied van SEO. Ze vertellen je alles over de technische aspecten van je website, laten je alles zien op het gebied van content en ondersteunen je volledig op het gebied van linkbuilding. Binnen de SEO wereld zijn er ontzettend veel van dit soort SEO tools te vinden, maar eigenlijk moet je er maar drie kennen:

2. WordPress SEO plugins

De kans is groot dat je in het bezig bent van een WordPress website. Dat is namelijk over het algemeen de beste website voor ondernemers en op het gebied van SEO. Binnen WordPress kan je plugins installeren. Dit zijn extra functionaliteiten die je helpen om SEO beter te snappen. De drie beste WordPress SEO plugins zijn: Yoast, SEOPress en All-in One SEO.

3. Programma’s die helpen bij het doen van een zoekwoordanalyse

Zoekwoorden zijn de basis van elke SEO-strategie. Maar het achterhalen van die zoekwoorden kan soms erg lastig zijn. Want wat zijn de termen die mensen intypen? En welke termen typen mensen niet in. Ook zijn er honderden van deze tools te vinden, maar deze moet je echt kennen:

  • KWFinder
  • Ubersuggest
  • Keywordtool.io

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *